ZÁSADY POUŽÍVANIA SÚBOROV COOKIE

O zásadách používania súborov cookie

S cieľom zabezpečiť riadne fungovanie webovej stránky projektplyn.sk ukladám niekedy na vašom zariadení malé dátové súbory, tzv. cookies.  Ide o bežnú prax väčšiny webových lokalít. Svoj súhlas s vyhlásením o súboroch cookie na mojej webovej stránke môžete kedykoľvek zmeniť alebo odvolať (viac o tom, kto som, ako ma môžete kontaktovať a ako spracúvam osobné údaje, nájdete na stránke “Zásadách ochrany osobných údajov“. Váš súhlas sa vzťahuje na nasledovné domény: projektplyn.sk.
 

Čo sú cookies?

Súbor cookie je malý textový súbor, ktorý webová lokalita ukladá vo vašom počítači alebo mobilnom zariadení pri jej prehliadaní. Vďaka tomuto súboru si webová lokalita na určitý čas uchováva informácie o vašich krokoch a preferenciách (ako sú prihlasovacie meno, jazyk, veľkosť písma a iné nastavenia zobrazovania), takže ich pri ďalšej návšteve lokality alebo prehliadaní mojich jednotlivých stránok nemusíte opätovne uvádzať. Nezhromažďuje osobné údaje, takže používaním súborov cookies nedochádza k porušovaniu zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov  v platnom znení. Každý užívateľ prezeraním webovej stránky projektplyn.sk súhlasí s používaním cookies a ich ukladaním do jeho prehliadača. O tejto skutočnosti je návštevník upozornený pri návšteve webovej stránky a svoj súhlas prejavuje ďalším prezeraním danej webovej stránky.

Ako používam cookies?

Ako väčšina online služieb, aj moja webová stránka používa cookies prvej a tretej strany pre niekoľko účelov. Cookies prvej strany sú väčšinou potrebné na to, aby webová stránka fungovala správnym spôsobom a nezhromažďujú žiadne vaše osobné údaje. Súbory cookie tretích strán používané na mojej webovej lokalite slúžia najmä na pochopenie toho, ako webová lokalita funguje, ako s webovou stránkou komunikujete. Súbory cookie tretích strán používam pre vylepšenie používateľského rozhrania a pomáhajú urýchliť vaše budúce interakcie s našou webovou stránkou.

Ako dlho sa cookies ukladajú?

Súbory cookie používané na mojich stránkach je možné z hľadiska ich trvanlivosti rozdeliť na dva základné typy. Krátkodobé, ktoré sú iba dočasné a zostávajú uložené vo vašom prehliadači iba do tej doby, pokiaľ prehliadač zavriete, a dlhodobé, ktoré zostávajú uložené vo vašom zariadení dlhšiu dobu alebo do doby, kým ich manuálne neodstránite, pričom doba ponechania súborov cookie vo vašom zariadení závisí od nastavenia samotnej cookie a nastavenia Vášho prehliadača.

Ako kontrolovať súbory cookie

Súbory cookie môžete kontrolovať alebo zmazať podľa uváženia. Môžete vymazať všetky súbory cookie uložené vo svojom zariadení a väčšinu prehliadačov môžete nastaviť tak, aby ste im znemožnili ich ukladanie. V takomto prípade však pravdepodobne budete musieť pri každej návšteve webovej lokality manuálne upravovať niektoré nastavenia a niektoré služby a nie všetky funkcie budú fungovať plnohodnotne.

Aké typy cookies používam?

  • Nevyhnutné: Niektoré súbory cookie sú nevyhnutné na to, aby som mohol využívať plnú funkčnosť stránky. Umožňujú udržiavať používateľské relácie a predchádzať akýmkoľvek bezpečnostným hrozbám. Nezhromažďujú ani neuchovávajú žiadne osobné údaje.
  • Štatistiky: Tieto súbory cookie ukladajú informácie, ako je počet návštevníkov webovej lokality, počet jedinečných návštevníkov, ktoré stránky webovej lokality boli navštívené, zdroj návštevy atď. Tieto údaje mi pomáhajú pochopiť a analyzovať výkonnosť webovej lokality ale aj kde to potrebuje zlepšenie.
  • Funkčné: Toto sú súbory cookie, ktoré pomáhajú určitým nepodstatným funkciám na mojej webovej stránke. Tieto funkcie zahŕňajú vkladanie obsahu, ako sú videá, alebo zdieľanie obsahu webovej stránky na platformách sociálnych médií.
  • Predvoľby: Tieto súbory cookie nám pomáhajú ukladať vaše nastavenia a preferencie prehliadania, ako sú napríklad jazykové preferencie, aby ste mali pri budúcich návštevách webovej stránky lepší a efektívnejší zážitok.

Nižšie uvedený zoznam podrobne popisuje súbory cookie používané na moje webovej stránke.

CookiePopis
__fb_chat_pluginTento súbor cookie sa používa na sledovanie interakcie používateľa s widgetom facebook chatu.
_ca.5f0da36964ef93002908c219žiadny popis
_ca.5f199659ba35a40029c2ba2fžiaden popis
_gaTento súbor cookie je nainštalovaný službou Google Analytics. Cookie sa používa na výpočet údajov o návštevníkoch, reláciách, kampaniach a na sledovanie používania stránok pre analytický prehľad stránok. Cookies ukladajú informácie anonymne a priraďujú náhodne vygenerované číslo na identifikáciu jedinečných návštevníkov.
_ga_2J53JL9TXYTento súbor cookie je nainštalovaný službou Google Analytics.
_gatTieto súbory cookie inštaluje služba Google Universal Analytics na obmedzenie zhromažďovania údajov na weboch s vysokou návštevnosťou, aby obmedzila rýchlosť požiadaviek.
_gidTento súbor cookie je nainštalovaný službou Google Analytics. Cookie sa používa na ukladanie informácií o tom, ako návštevníci používajú webovú stránku, a pomáha pri vytváraní analytických správ o tom, ako sa webovým stránkam darí. Zhromaždené údaje vrátane počtu návštevníkov, zdroja, odkiaľ prišli, a stránok sa zobrazovali v anonymnej podobe.
CONSENTTieto súbory cookie sa nastavujú pomocou vložených videí youtube. Registrujú anonymné štatistické údaje, napríklad o tom, koľkokrát sa video zobrazuje a aké nastavenia sa používajú na prehrávanie. Ak sa neprihlásite do svojho účtu Google, nezhromažďujú sa žiadne citlivé údaje. V takom prípade sú napríklad vaše voľby prepojené s vaším účtom. ak kliknete na video „Páči sa mi to“.
cookielawinfo-checkbox-advertisementCookie je nastavený súhlasom cookies GDPR na zaznamenávanie súhlasu používateľov s cookies v kategórii „Reklama“.
cookielawinfo-checkbox-analyticsTieto súbory cookie nastavuje doplnok WordPress Cookie Consent Consent. Cookie sa používa na zapamätanie si súhlasu používateľov s cookies v kategórii „Analytics“.
cookielawinfo-checkbox-functionalCookie je nastavený súhlasom cookies GDPR na zaznamenávanie súhlasu používateľov s cookies v kategórii „Funkčné“.
cookielawinfo-checkbox-necessaryTento súbor cookie je nastavený doplnkom GDPR Cookie Consent. Cookies sa používajú na ukladanie súhlasu používateľa s cookies v kategórii „Nevyhnutné“.
cookielawinfo-checkbox-non-necessaryTento súbor cookie je nastavený doplnkom GDPR Cookie Consent. Cookies sa používajú na ukladanie súhlasu používateľa s cookies v kategórii „Nepotrebné“.
cookielawinfo-checkbox-othersTento súbor cookie je nastavený doplnkom GDPR Cookie Consent. Cookie sa používa na uloženie súhlasu používateľa s cookies v kategórii „Ostatné“.
cookielawinfo-checkbox-performanceTento súbor cookie je nastavený doplnkom GDPR Cookie Consent. Cookie sa používa na ukladanie súhlasu používateľa s cookies v kategórii „Výkon“.
elementorTento súbor cookie používa téma webových stránok WordPress. Umožňuje vlastníkovi webových stránok implementovať alebo meniť obsah webových stránok v reálnom čase.
geoipTento súbor cookie sa používa na ukladanie geografického umiestnenia používateľov na základe adresy IP používateľa. Tento súbor cookie je možné použiť na poskytovanie obsahu používateľom na základe ich polohy.
IDEPoužíva Google DoubleClick a ukladá informácie o tom, ako používateľ používa webovú stránku a akúkoľvek inú reklamu pred jej navštívením. Používa sa na to, aby sa používateľom zobrazili reklamy, ktoré sú pre nich relevantné podľa používateľského profilu.
loglevelPopis nie je k dispozícii.
messaging_plugin_https://projektplyn.sk/_101068671426655Tento súbor cookie používa spoločnosť Facebook na povolenie svojich funkcií widgetu rozhovoru.
test_cookieTento súbor cookie nastavuje web doubleclick.net. Účelom súboru cookie je zistiť, či prehliadač používateľa podporuje súbory cookie.
VISITOR_INFO1_LIVETento súbor cookie nastavuje Youtube. Používa sa na sledovanie informácií vložených videí YouTube na webovej stránke.
YSCTieto súbory cookie nastavuje Youtube a používajú sa na sledovanie zobrazení vložených videí.
yt-remote-connected-devicesPopis nie je k dispozícii.
yt-remote-device-idPopis nie je k dispozícii.

Ako môžem kontrolovať preferencie súborov cookie?

Ak sa neskôr rozhodnete zmeniť svoje preferencie počas relácie prehliadania, môžete kliknúť na kartu „Spravovať súhlas“ na vašej obrazovke. Tým sa znova zobrazí oznámenie o súhlase, ktoré vám umožní zmeniť vaše preferencie alebo úplne odvolať váš súhlas. Okrem toho rôzne prehliadače poskytujú rôzne spôsoby blokovania a odstraňovania súborov cookie používaných webovými stránkami. Môžete zmeniť nastavenia svojho prehliadača tak, aby blokoval/vymazával cookies
Scroll to Top